Ψυχολογία και Ειδική Αγωγή

Αρετή Σταμούλη
Ψυχολόγος Συστημικής Προσέγγισης, Ειδική Παιδαγωγός, MA Special Needs


Σας καλωσορίζω και εύχομαι μια ευχαρίστη περιήγηση. Εδώ θα βρείτε άρθρα και πληροφορίες που αφορούν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την οικογένεια και το σχολείο. Στόχος αυτής της ιστοσελίδας είναι η ολιστική ματιά πάνω σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη, τη σχολική και κοινωνική ένταξη των παιδιών.

Φωτογραφίζοντας το διάλειμμα των παιδιών όλου του κόσμου

Σχολείο, κουδούνι για διάλειμμα, δραπέτευση στο προαύλιο για λίγα λεπτά ξενοιασιάς. Η ίδια ψυχολογία για όλα τα παιδιά του κόσμου, από την Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, έως τη Λωρίδα της Γάζας και τη Σιέρα Λεόνε. Ένα καταπληκτικό φωτογραφικό αφιέρωμα!


5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

19-21 Ιουνίου 2015, από το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης στην Αθήνα


1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας

19-22 Νοεμβρίου 2015, στη Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας.


Γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να βλέπουν τηλεόραση;

Οι γονείς σήμερα έχουν να νοιαστούν και να κάνουν πολλά πράγματα μέσα στην ημέρα τους. Η τηλεόραση είναι μια καλή λύση γι αυτούς για να απασχοληθούν τα παιδιά μέσα στο σπίτι. Η πολύωρη παρακολούθηση όμως βλάπτει! Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται οι κίνδυνοι της τηλεόρασης για τα παιδιά.


Παραμύθι για τις "κακές" λέξεις

Είναι ένα παραμύθι για τη βωμολοχία και τις συνέπειες που μπορεί να έχει στη ζωή ενός παιδιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, όπως και σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (π.χ. ελαφρά νοητική καθυστέρηση, διαταραχή του φάσματος του αυτισμού). Συνοδεύεται με μια δραστηριότητα, που διευκολύνει την επίλυση αυτού του φαινομένου.


Παραμύθι χωρίς Σύνορα

Το Παραμύθι χωρίς Σύνορα είναι ένα παραμύθι με ήρωες τα ζώα του δάσους. Μέσα απο μικρά κεφάλαια τα παιδιά των μικρών τάξεων έρχονται σε επαφή με κοινές αξίες, όπως η φιλία, η προσφορά, το μοίρασμα κλπ. Ένα καλό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς και τους ψυχολόγους!


Οι καταλήξεις ρημάτων με εικόνες

Χρησιμοποιώντας την εικονογραφική μέθοδο, παρουσιάζονται κάποιες ιδέες που αφορούν τις συνήθεις καταλήξεις των ρημάτων.


Εθελοντές Ψυχολόγοι

Ζητούνται άμεσα εθελοντές ψυχολόγοι για συμμετοχή στις δραστηριότητες της Οργάνωσης Παιδί & Οικογένεια (Kid ;& Family) στην Αθήνα


Απαντήσεις στο άγχος των παιδιών με αυτισμό

Τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού συχνά δυσκολεύονται να επικοινωνούν προφορικά. Έτσι, οι εξωτερικές εκδηλώσεις του άγχους μπορεί να είναι οι μόνες ενδείξεις ότι κάτι τους ενοχλεί. Τι είναι καλύτερο να κάνουν οι γονείς σε τέτοιες περιπτώσεις;