Ψυχολογία και Ειδική Αγωγή

Αρετή Σταμούλη
Ψυχολόγος Συστημικής Προσέγγισης, Ειδική Παιδαγωγός, MA Special Needs

Παιχνίδι στο Πάρκο

Το Παιχνίδι στο Πάρκο είναι μια εθελοντική ομάδα δράσης από νέους ανθρώπους αποτελούμενη κυρίως από άτομα που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της ειδικής αγωγής, ως αντίδοτο στην κρίση και την απογοήτευση.

Βλέποντας τους μισθούς μας να μειώνονται, τους φίλους μας να χάνουν τις δουλειές τους και τις οικογένειες που τόσα χρόνια συνεργαζόμαστε, να κάνουν μήνες να πάρουν πίσω τα χρήματά τους από τα ταμεία, αποφασίσαμε να αντισταθούμε με… Παιχνίδι!

Αρχίσαμε λοιπόν να γνωρίζουμε καλύτερα τα πάρκα, να παίζουμε σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, με σκοπό να εκτονώσουμε την γκρίνια μας, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία σε θέματα που αφορούν την ειδική αγωγή, να αναδείξουμε τους δημόσιους χώρους αναψυχής, ως χώρους συλλογικής δράσης και αλληλεπίδρασης, και να μοιραστούμε τη μαγεία του παιχνιδιού με τους γονείς και τα παιδιά. Όλοι θυμόμαστε παιχνίδια που τρέχουμε, λερωνόμαστε, τραγουδάμε, παιχνίδια που μας κάνουν χαρούμενους.

Πηγή: Παιχνίδι στο Πάρκο

Πρόσφατα γνώρισα κάποια από τα μέλη της ομάδας αυτής και κατάλαβα οτι όχι μόνο αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν αλλά έχουν και καλή γνώση της ειδικής αγωγής, αφού οι περισσότεροι δουλεύουν σε αυτό το χώρο. Είναι μια δράση που προσφέρεται δωρεάν και μια ευκαιρία να διασκεδάσουν σε εξωτερικούς χώρους όλα τα παιδιά μαζί.